П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископу РПЦ, який пригрозив виганяти з монастиря за відмову від вакцинації, забракло духу виконати свої погрози

    “Духовний фронт” повідомляв, як наприкінці червня цього року намісник Спасо-Преображенського Валаамського монастиря Російської православної церкви єпископ Панкратій (Жедяєв) пообіцяв виганяти з обителі насельників через відмову від вакцинації.

    Зображення взято з Credo press

    Примітно, що сам архієрей, який минулого вересня зробив щеплення російською вакциною Sputnik V, заразився на індійський штам коронавірусу “Дельта”. Після цього, єпископ Панкратій (Жедяєв), якій міг і повинен був би винести урок щодо “надійності” розпіареного Кремлем препарату, виступає за стовідсоткову вакцинацію всього населення РФ саме Sputnik V.

    Втім, пройшло не так багато часу, як стало відомо, що більша частина монахів згаданої обителі відмовились робити щеплення, однак виселяти їх з монастиря не будуть.

    Про це пише “Credo press” з посиланням на коментар керуючого справами Московської патріархії єпископа Савви (Тутунова) агентству “РИА Новости”.

    “Що стосується Валаама. На сьогодні знята тема примусу. Владика Панкратій намагається по-батьківськи умовляти братію. Ні про яке “виселення” з причини не-вакцинації не може бути й мови”, – зазначив Савва (Тутунов).

    Портал “Credo press” нагадує, Спасо-Преображенський Валаамський монастир знаходиться на території Валаамського архіпелагу в Ладозькому озері. Зараз там проживає 200 насельників, більшість з яких відмовилась робити щеплення від коронавірусу. Особливою цю ситуацію робить той факт, що на островах закрита єдина амбулаторія, оскільки її єдиний співробітник ушпиталений з коронавірусним захворюванням.

    Найсвіжіше

    Популярне