Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ, який після щеплення захворів на ковід, пригрозив виганяти з монастиря за відмову від вакцинації

    З російського Спасо-Преображенського Валаамського монастиря Російської православної церкви будуть виганяти насельників через відмову від вакцинації. Про це кореспондентам “РІА НовостІ” розповів намісник монастиря єпископ РПЦ Панкратій (Жедяєв), пише “Lenta.ru”.

    За словами архієрея, такі суворі заходи стосуються не лише духовенства та монахів, під нововведення підпадають і волонтери, і наймані працівники.

    “Принцип, основоположний для будь-якого монастиря: послух ігумену. Якщо він дотримується – монастир нормально існує і розвивається, якщо ні – то все руйнується. Тому таке серйозне питання я не міг полишити на самоплин – є благословення”, – зазначив він.

    Єпископ Панкратій (Жедяєв) додав, що братію та працівників виженуть з монастиря без утримання і сказав, що небажаючих робити щеплення не так вже й багато, втім, такі особи також є.

    Примітно, що сам архієрей, який минулого вересня зробив щеплення російською вакциною Sputnik V, заразився на індійський штам коронавірусу “Дельта”. Після цього, єпископ Панкратій (Жедяєв), якій міг і повинен був би винести урок щодо “надійності” розпіареного Кремлем препарату, виступає за стовідсоткову вакцинацію всього населення РФ саме Sputnik V.

    Поряд з цим, проявляється цікава тенденція, коли всередині РПЦ розростається прогалина між прихильниками та противниками вакцинації. Духовний фронт писав раніше, що російський радикальний православний рух “Сорок сороков”, посилаючись на рішення Міжсоборної присутності РПЦ, виступили рішуче проти вакцинації населення без згоди на це самих людей.

    Найсвіжіше

    Популярне