Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ звинуватив Зеленського у належності до «кривавого» юдейства і боротьбі з церквою

    55-річний протоєрей Євгеній Маслов, який позиціонує себе як колишній клірик Іонинського монастиря в Києві, а зараз на сайті Київської митрополії РПЦвУ значиться настоятелем столичної церкви Трьох Святителів, звинуватив президента України Володимира Зеленського у «підтримці геноциду українського народу», «боротьбі з Церквою» та належності до «кривавого» юдейства, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на фейсбук-сторінку протоєрея.

    Священник РПЦвУ фактично відрито висловив те, чого не договорюють ГО «Миряни» та інші посіпаки Моспатріархату в Україні.

    15 червня 2021 року, коментуючи негативний відгук Володимира Зеленського на політизацію вірян РПЦвУ, тобто акцію ГО «Миряни» під ВРУ, протоєрей Євгеній Маслов оприлюднив цілу низку звинувачень на адресу «горе-президента», зокрема звинуватив його у «підтримці геноциду українського народу», «пригощанні нацистів», «боротьбі з Церквою», належності до «кривавого» юдейства тощо.

    Під кінець звинувачень священник пригрозив Зеленському карою Божою та з натяком на вживання президентом наркотичних речовин риторично запитав, «що воно (тобто президент, у середньому роді — ред.) курить?».

    Знімок з екрана

    Видання зазначає, що фейсбук-сторінка протоєрея Євгена Маслова традиційно для багатьох в РПЦвУ рясніє повідомленнями совєтсько-російського змісту, зокрема тут можна знайти рубрику «История Страны, которой уже нет…» (про досягнення СРСР), дописи «Учим русский язык…» (з картинкою великої російської мови, від якої нібито походять інші європейські мови – грецька, латинська, англійська тощо), зображення зі Сталіним, боротьбу з Америкою та НАТО, заперечення російської агресії проти України і т.п.

    У квітні 2020 році о. Євген Маслов став відомим як ковід-дисидент, який закликав вірян в храм на службу попри карантин. «Усім, хто боїться заразитися інфекційною хворобою – вхід заборонено!» – писав він і додавав, що тих, хто сподівається на допомогу Бога і вірить у Христа, чекають на службі.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що за ГО «Миряне» стоїть засновник проросійського зливного бачка «Союз православних журналістів» («СПЖ») та «Союз православних адвокатів», мільйонер Віктор Вишневецький. Він фінансує СПЖ, яке займається поширенням викривленої та брудної інформації в інтересах Російської православної Церкви в Україні. Вишневецький також має шахти в ОРДЛО і спонсорує Московський Патріархат в Україні. За деякими даними, своєму статку він забезпечує сину Януковича.

    Найсвіжіше

    Популярне