Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Хресна мотохода: Митрополит РПЦ подорожує з “Ночнимі волкамі”

    Очільник Вятської митрополії Російської православної церкви митрополит Марк (Тужиков) вирушив у хресну мотоходу з іконою святого князя Алєксандр Нєвского разом із членами угруповання “Ночниє волкі”, пише “Credo press” з посиланням на телеграм-канал “Церквач”.

    Повідомляється, що православні мотоциклісти проїдуть з Владивостоку до Санкт-Петербургу. Якраз по маршруту руху у місті Томськ архієрея сфотографували у стильній шкірянці. Судячи з зображення, митрополит точно не сумує під час подорожі.

    Митрополичий мотокортеж прибуде до північної столиці РФ 10 липня.

    Нагадаємо, “Ночниє волкі” – російська організація мотоциклістів, яка на початку свого існування, за інформацію деяких ЗМІ, під прикриттям Федеральної служби безпеки РФ займалася наркотрафіком. Протягом останнього часу бере участь у пропагандистських акціях великодержавно-імперської спрямованості, а також у рекламних кампаніях на підтримку персонально Владіміра Путіна.

    Широко відомі факти прямого фінансування “мототуристів” з боку Кремля, спецслужб та злочинних кіл Росії. Вони також користуються відкритим заступництвом РПЦ. “Ночниє волкі” брали активну участь в інтервенції Росії в Криму, унаслідок чого підпали під санкції США і Канади.

    Окрім цього, організація займається пропагандою “русского міра” та російських скрєп за кордоном.

    Наприкінці 2020 року, мерія міста Москва виділили “Федерації мототуризму”, що заснована рухом “Ночниє волкі”, субсидію у розмірі 8,7 мільйонів російських рублів, яка буде спрямована на “надання матеріальної допомоги російськомовним школам за кордоном”.

    Перед цим, “мототуристи” отримали з бюджету Росії 8,4 мільйона рублів на “закупівлю товарів церковного значення для парафій Російської православної церкви за кордоном”, та 4,25 мільйонів рублів на “догляд могил радянських солдатів за кордоном”.

    Найсвіжіше

    Популярне