П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Байкери “Ночниє волкі” отримують бюджетні кошти РФ на просування “скрєп” в Європі

    Мерія міста Москва виділили “Федерації мототуризму”, що заснована рухом “Ночниє волкі”, субсидію у розмірі 8,7 мільйонів російських рублів, яка буде спрямована на “надання матеріальної допомоги російськомовним школам за кордоном”. Про це інформує “Общая газета”.

    Планується, що російські “мототуристи” будуть виконувати закупівлю і доставку оргтехніки та методичних посібників до вказаних навчальних закладів у Болгарії, Естонії, Молдові, Італії, Іспанії, Португалії, Франції на Кіпрі та невизнаній Абхазії.

    Це не перша, і, вочевидь, не остання субсидія, яку організація отримала і буде отримувати з місцевих та федерального бюджетів РФ.

    У 2020 році “мототуристи” вже отримали з бюджету Росії 8,4 мільйона рублів на “закупівлю товарів церковного значення для парафій Російської православної церкви за кордоном”, та 4,25 мільйонів рублів на “догляд могил радянських солдатів за кордоном”.

    Нагадаємо, “Ночниє волкі” – російська організація мотоциклістів, яка на початку свого існування, за інформацію деяких ЗМІ, під прикриттям Федеральної служби безпеки РФ займалася наркотрафіком. Протягом останнього часу бере участь у пропагандистських акціях великодержавно-імперської спрямованості, а також у рекламних кампаніях на підтримку персонально Владіміра Путіна.

    Широко відомі факти прямого фінансування “мототуристів” з боку Кремля, спецслужб та злочинних кіл Росії. Вони також користуються відкритим заступництвом РПЦ. “Ночниє волкі” брали активну участь в інтервенції Росії в Криму, унаслідок чого підпали під санкції США і Канади.

    Найсвіжіше

    Популярне