Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Росіяни висміяли банкомати для пожертв у храмах РПЦ

    Російські віряни та представники ЗМІ продовжують дискусію на тему встановлення банкоматів в храмах Російської православної церкви. При цьому, представники духовенства безуспішно закликають не робити з події сенсацію і намагаються знизити градус обговорення ситуації непереконливими заявами.

    Як інформує “Рамблер/Новости”, пресслужба Воронезької єпархії РПЦ пояснила такі нововведення “численними проханнями вірян”.

    Клірики запевняють, що практика появи банкоматів при церковних лавках діє вже понад рік у храмах. Ще станом на 25 лютого минулого року банкомати почали встановлювати для надання можливості внесення пожертв з банківських карт в окремих парафіях та монастирях.

    Однак, далеко не всі росіяни сприйняли такі новини позитивно. Окремі користувачі мережі зауважили, що ситуація з банкоматами свідчить про те, що бізнес РПЦ продовжує розвиватись та множитись, саме для цього потрібні додаткові фінансові вливання з боку парафіян. Окрім цього, РПЦ запідозрили у бажанні спростити торгівлю, для чого в храмах встановлюють кардрідери та банкомати.

    Прогнозуючи імовірний розвиток подій, окремі віряни іронічно зауважили, що незабаром прямо у храмах банківські співробітники будуть видавати кредити парафіянам, щоб вони могли здійснити пожертву.

    Поза тим, банкомати вже давно не рідкість у московських храмах. Більше дивує те, що “хранителі скрєп і традицій”, які в один голос кричали про неприпустимість перетворення людей на “рабів електронного концтабору”, так легко впустили електронні системи здійснення платежів до храмів РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне