Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вважають, що проти Росії застосували «біологічну зброю» – COVID-19

    Голова Відділу зовнішньоцерковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфеєв) заявив, що проти Росії застосували біологічну зброю, тобто Covid-19 і тому всім потрібно терміново мобілізуватись, як на війні.

    «Ми повинні розуміти, що мова йде, по суті, про війну, тому що проти нас застосовано біологічну зброю, і це війна за виживання людей», – вважає митрополит РПЦ, якого цитує 21 червня російський сайт «Интерфакс».

    Він порівняв ситуацію навколо коронавірусу із Другою світовою війною і дав поради російській владі, як перемогти цю війну.

    «Коли була оголошена Велика Вітчизняна війна, там дійсно було багато добровольців. Але якби тільки добровольці йшли на фронт, то ми б цю війну не виграли, ми б її програли. Була оголошена загальна мобілізація. Ось нам для того, щоб перемогти цей вірус, потрібно оголосити загальну мобілізацію», – впевнений єрарх РПЦ Іларіон (Алфеєв).

    Алфеєв порадив усім росіянам вакцинуватись від коронавірусу. Він додав, що люди, які не вакцинуються, завдають потенційний збиток не тільки собі, а й навколишнім людям.

    Нагадаємо, раніше митрополит Іларіон (Алфеєв) заявляв, що ПЦУ «вбиває клин» між російським і українським народами. Також Іларіон закликав захищати кордони Московської Церкви в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне