П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав молитись за жертв війни і перемогу України

    Предстоятель Православної Церкви України закликав молитись за жертв війни в Україні та перемогу над агресором і справедливий мир.

    «Війна – явище, невластиве природі людини, якою її створив Господь: чистою, жертовною, смиренною, доброю та люблячою…Молімося сьогодні за жертв війни в Україні та благаймо Господа, щоби в нашому спільному домі запанували перемога і справедливий мир», – написав митрополит Епіфаній у Фейсбуці.

    Він зауважив, що 22 червня ми вшановуємо пам’ять жертв найбільшої війни ХХ-го століття. «Жертви Другої світової війни – це не лише 10 мільйонів загиблих, але й усі, чиї життя спаплюжила і понівечила ця кривава круговерть, що прокотилася Україною із заходу на схід і назад. Жителі спалених і зруйнованих міст і сіл, люди, що втратили своїх близьких, своє майно, вимушені переселенці й емігранти, жертви концтаборів та терору – усіх їх ми нині згадуємо у наших молитвах».

    «В Україні дні вшанування пам’яті жертв Другої світової війни незмінно проходять під гаслом «Ніколи знову!» Ми свідомі, що ці людиновбивчі злочини у жодному разі не мають бути ані повторені, ані забуті, і що людське життя є великою цінністю, за збереження якої кожен із нас несе відповідальність», – додав предстоятель ПЦУ.

    Митрополит Київський і всієї України із сумом констатував, що не всі виносять уроки із минулого: «Сьогодні на Сході України знову точиться війна, вже у ХХІ столітті спричинена загарбницькими прагненнями Росії. Війна, в якій гинуть наші брати й сестри, війна, що не має жалю та не розрізняє правих і винуватих, яка насильно відбирає дар Божий – людські життя. Зі словами «Ніколи знову!» та Божим благословенням наші воїни їдуть на схід, в окопи – щоби не дозволити агресорові безкарно анексувати, окупувати, відбирати чуже та нищити те, до чого він не зміг дотягнутись. Щоби фронт війни не прокотився через усю Україну, залишивши по собі попіл, біль і сльози. Ніколи знову».

     

    Найсвіжіше

    Популярне