Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх обговорив із президентом Північної Македонії автокефалію Північно-Македонської Церкви

    19 червня президент Республіки Північна Македонія Стево Пендаровський відвідав Його Всесвятість Вселенського патріарха Варфоломія.

    Пана Пендаровського супроводжували високопоставлені співробітники Президентства та Генеральний консул країни у Стамбулі пан Актан Аго. Біля входу в Патріархат їх зустріли Великий Протосінкел пан Феодорос та архімандрит Григорій Франґакіс, Генеральний секретар Священного та Священного Синоду разом із духовенством Патріаршого двору, повідомляє doxologiainfonews.com

    Пан Пендаровський вклонився біля Патріаршої церкви Святого Георгія у Фенері.

    Після цього Стево Пендаровський та його делегація були прийняті Вселенським патріархом Варфоломієм.

    Зустріч пройшла в теплій атмосфері. На зустрічі були обговорені питання, що становлять спільний інтерес, зокрема питання автокефалії Церкви в Республіці Північна Македонія – та відновлення її канонічної єдності з рештою православного світу.

    Стево Пендаровський закликав вирішити суперечку якнайшвидше, оскільки, як він сам зазначав, що рана в Північній Македонії «шкодить всьому православному світу».

    Вселенський патріарх також торкнувся питання миру.

    «Ми підтримуємо мир між балканськими країнами. Ми хочемо, щоб усі балканські країни приєднались до Європейського Союзу. Ми також хочемо, щоб Туреччина, яка давно була кандидатом, стала членом Європейського Союзу. Як Вселенський патріархат ми підтримуємо членство Туреччини в Європейському Союз», – сказав Його Святість.

    Також було обговорено значну роль Вселенського патріархату у подоланні церковної суперечки між Сербським патріархатом та Церквою в Республіці Північна Македонія.

    У зустрічі взяли участь митрополит Халкідонський Еммануїл, Великий протосінкел Теодорос Меймаріс, архімандрит Григоріос Франґакіс, Генеральний секретар  Священного Синоду та Великий член Корони та пан Яків.

    Сам президент країни повідомив про свій візит до Фенера на своїй сторінці у Facebook.

    Найсвіжіше

    Популярне