Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав патріарха Варфоломія із днем ангела

    Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній привітав від імені православних українців та від себе особисто патріарха Варфоломія із днем ангела і запевнив в незмінній глибокій повазі.

    «Сердечно вітаю від себе та від повноти Православної Церкви України Його Всесвятість Архієпископа Константинополя – Нового Риму, Вселенського Патріарха Варфоломія з Днем тезоіменитства!», – йдеться на сторінці митрополита Епіфаній у Фейсбуці.

    «Святий апостол Варфоломій, ім’я якого Ви носите, був невтомним проповідником Божого слова поміж багатьох народів. Сам Спаситель відзначав його чисту душу та відсутність лукавства у ній (Ін. 1: 47). Ви, Ваша Всесвятосте, так само докладаєте усіх сил, розбудовуючи братні стосунки між Церквами, навертаєте віруючих до спілкування з Церквою і Богом, щиро піклуєтеся про людей і привертаєте увагу до глобальних світових проблем», – сказав митрополит Епіфаній.

    Він зауважив, що Господь щедро обдарував патріарха Варфоломія християнськими чеснотами: людинолюбством, довготерпінням, стриманістю, лагідністю і смиренністю.

    «Ваша велика духовна сила, підживлювана Божою любов’ю, Ваші жертовність і доброта, чесність і справедливість дають Вам змогу стояти на чолі Константинопольської Церкви-Матері вже майже три десятиліття – стільки, скільки не обіймав цю посаду жоден із Патріархів до Вас», – зауважив предстоятель ПЦУ.

    «Ваш внесок у вирішення давнього церковного питання в Україні складно переоцінити. Ви докладаєте титанічних зусиль задля розбудови православ’я, звільнення Церков від зловорожого впливу, не шукаєте за це винагород. Лише Господь знає, яких зусиль Вам це коштує, і тільки Він зможе винагородити Вас належно за всі Ваші заслуги», – підкреслив владика.

    Владика Епіфаній також висловив щиру вдячність за дії патріарха Варфоломія для утвердження незалежної Помісної Православної Української Церкви.

    «Нехай за молитвами Вашого небесного покровителя святого апостола Варфоломія, Ваших попередників на Патріаршому Престолі та всіх святих Господь дарує Вам Своє благословення, міцне здоров’я, підтримує у Вашому служінні та оберігає від усілякого зла», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне