Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Дисципліну не порушував: російського поліцейського відновили на службі після невдалого допиту душі померлого свідка

    Співробітнику поліції Російської Федерації з Комсомольська-на-Амурі, якого було звільнено після спіритичного сеансу з метою допиту душі померлого свідка, вдалось відновитись на службі.

    Про це пише “spbdnevnik.ru”.

    Судом було встановлено, що поліцейського було звільнено в серпні 2020 року після того, як він доповів керівництву про невдалий спіритичний сеанс, в ході котрого правоохоронець намагався викликати на допит душу померлого свідка на вимогу прокуратури. Втім, душа на допит не з’явилась.

    У прокуратурі наполягали, що доповідь носила недоречний саркастичний зміст і завдала збитків репутації правоохоронних органів.

    Водночас, співробітнику поліції та його адвокату вдалось переконати суд у тому, що правоохоронець закону не порушив.

    Виявилось, що полісмен проводив дослідчу перевірку у справі щодо можливих фінансових махінацій глави Садівничого некомерційного товариства “Амурський суднобудівний завод”. Прокуратура вимагала проведення допиту колишнього глави товариства, який, як виявилось, помер понад два роки тому.

    Поліцейський намагався переконати наглядачів у недоцільності такої слідчої дії, але коли йому не вдалось домогтись відміни допиту призначеного прокуратурою, він пішов іншим шляхом.

    Він звітував, що висунув пропозицію щодо ексгумації тіла померлого свідка, однак з огляду на той факт, що без душі тіло свідчити не зможе, наважився на спіритичний сеанс. У травні 2020 року, правоохоронець такий ритуал провів, але душа на зв’язок не вийшла.

    Прокуратура ініціювала службову перевірку, після якої оперативного співробітника було звільнено за “суттєву шкоду, завдану авторитету федерального органу виконавчої влади”.

    На противагу, адвокат поліцейського переконав суд у тому, що ніякої зневажливої інформації у документах, складеним його підзахисним, не міститься, порушень дисципліни чи законодавства РФ правоохоронець не вчинив.

    Найсвіжіше

    Популярне