Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Без офіційної церковної посади Новинський не може бути членом офіційної делегації – грузинський богослов

    Проросійський нардеп і протодиякон Московського патріархату в Україні Вадім Новинський не може бути членом офіційної делегації РПЦвУ, якщо він не обіймає ніякої посади в цій церкві. В РПЦвУ бояться визнання автокефалії ПЦУ від Грузинської церкви, адже це покладе край імперським амбіціям Росії.

    Про це написав у своєму ЖЖ доктор богослів’я Мамука Путкарадзе.

    Він нагадав про останній візит РПЦвУ до Грузинської православної Церкви. У складі делегації були: керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній (Паканич), речник РПЦвУ протоєрей Миколай (Данилевич) та олігархи-диякони РПЦвУ Вадим Новинський і Олексій Пертин.

    «Залишається незрозумілим, хто очолював делегацію Української Православної церкви Московської патріархії (РПЦвУ, – ред.), митрополит або високоблаговіствующий депутат-олігарх Новинський (Малхасян) і взагалі з якою метою і в якому статусі останній супроводжує високі церковні делегації, в сані протодиякона без офіційної церковної посади Новинський не може бути членом офіційної делегації, не те що брати участь в переговорах з Предстоятелями церкви», – підкреслив грузинський богослов.

    «Ну а якщо він банально гаманець для підкупу ієрархів і переманювання на позицію РПЦ, Мені здається митрополит Антоній в компанії з Новинським переплутали в яку Помісну церкву вони прибули?», – додав Мамука Путкарадзе.

    За його словами Уділ Богородиці (Грузинську Православну Церкву,  – ред.) неможливо купити, і тим більше Патріарха Ілію ІІ.

    «Що стосується причини такого екстреного візиту делегації українського філіалу Московської патріархії, це можливе обговорення прем’єра Шмигаля і Католикоса-Патріарха Іллі питання про Православну Церкву в Україні. Її визнання прадавньою Православною церквою і найавторитетнішою в Православ’ї покладе край імперським амбіціям Російської церкви, причому не тільки в Україні», – підсумував доктор богослів’я.

    Нагадаємо 3 червня прем’єр Міністр України Денис Шмигаль зустрівся із Грузинським патріархом Іллею ІІ. Одразу після цього у РПЦвУ висловили незадоволення зустріччю прем’єр-міністра України із патріархом Грузинської Церкви.

    Фото: patriarchate.ge

    Найсвіжіше

    Популярне