Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Новінський та духовенство РПЦвУ зустрілись із патріархом Грузинської Церкви Іллею ІІ

    Після візиту прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до Грузії і його зустрічі із Грузинським Патріархом Іллею ІІ у РПЦвУ відчули, що їм потрібно запевнити предстоятеля Грузинської ПЦ «про реальний стан православ’я в Україні».

    7 червня митрополит Московського патріархату в Україні Антоній (Паканич) у супроводі речника РПЦвУ Миколи Данилевича та спонсора РПЦвУ і диякона цієї Церкви Вадима Новинського зустрівся у Тбілісі зі патріархом Грузинським Ілією ІІ, повідомляє сайт ВЗЦЗ РПЦвУ.

    Крім того на зустрічі був інший служитель РПЦвУ диякон-мільйонер Олексій Пертин, який є директором “Смарт-Холдингу”.

    З грузинської сторони в зустрічі взяли участь: місцеблюститель Патріаршого престолу митрополит Сенакський і Чхоротскуйський Шио, голова Іноземного Відділу Грузинської Патріархії митрополит Зугдідський і Цаїшський Герасим, митрополит Ахалційський і Тао-Кларджетський Феодор, митрополит Горійський Андрій, співробітники Патріархії.

    У пресслужбі РПЦвУ повідомляють, що зустріч «пройшла в братній і теплій атмосфері», а митрополит Антоній (Паканич) повідомив патріарха Грузії «про реальний стан справ в українському Православ’ї».

    Раніше у РПЦвУ висловили невдоволення зустріччю прем’єр-міністра України із патріархом Грузинської Церкви.

    Фото: РПЦвУ
    Фото: РПЦвУ

    Найсвіжіше

    Популярне