Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Благочинних зобов’язали співпрацювати: МВС Росії розшукує правопорушника у монастирях та парафіях Муромської єпархії РПЦ

    Секретар Муромської єпархії Російської православної церкви протоєрей Міхаіл Тєрєнтьєв видав розпорядження, у якому переконливо просить благочинних “церковних та монастирських округів” повідомити до 30 червня поточного року про місцеперебування громадянина Артьома Шмєльова, 1984 року народження.

    Про вказаний документ розповів у своєму блозі протодиякон РПЦ Андрєй Кураєв, пише “Credo press”.

    Відомо, що підставами для такого розпорядчого рішення стали благословення єпископа Ніла (Сичьова) та відповідний запит підрозділу Міністерства внутрішніх справ РФ по Юрьєв-Польському району Володимирської області Росії. Правоохоронці обґрунтовано підозрюють, що громадянин Шмєльов переховується від силовиків у монастирях чи парафіях Муромської єпархії.

    На думку Андрєя Кураєва, розпорядження такого змісту досить красномовно свідчить про те, що “договір про співпрацю РПЦ з поліцією” працює. Поряд з цим, як він вважає, у російських священників виховуються навички надавати будь-яку допомогу у розшуковій діяльності правоохоронних органів.

    Найсвіжіше

    Популярне