Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній подякував нардепам за підтримку закону про капеланство

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній року зустрівся у своїй резиденції з народними депутатами України, які належать до різних фракцій і груп. Предстоятель ПЦУ подякував за підтримку в першому читанні проекту Закону про Службу військового капеланства та наголосив на важливості його ухвалення в цілому. Також були порушені питання урахування потреб релігійної спільноти при розгляді адміністративної, земельної й інших реформ, які є на порядку денному Верховної Ради.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Крім цього митрополит Епіфаній засвідчив незмінну негативну позицію ПЦУ, як і релігійної спільноти в цілому, щодо ратифікації Стамбульської конвенції. Митрополит Епіфаній вкотре підкреслив, що Українська Православна Церква повністю підтримує заходи, спрямовані на реальну протидію домашньому насильству, зокрема, відповідні законопроекти, які були ухвалені Радою. Церква бере участь у платформі поширення знань і практичного досвіду боротьби з домашнім насильством, створеної за підтримки Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, нею відкрито у Київській області шелтер для жертв насильства.

    «Церква не може сприймати елементи гендерної ідеології, закладені у Стамбульську конвенцію, які не мають насправді нічого спільного ані з метою боротьби з домашнім насильством, ані з встановленням рівності прав жінок і чоловіків», – йдеться на офіційному сайті ПЦУ.

    Також у розмові було порушене питання необхідності подальшого активного захисту прав релігійних громад на окупованих Росією територіях України – у Криму і на Донбасі, які потерпають, серед іншого, і від гонінь з боку окупаційної влади.

    Митрополит Епіфаній подякував парламентарям за розуміння потреб Церкви й релігійної спільноти та побажав успіхів і Божого благословення у законотворчій праці.

    На зустрічі із предстоятелем ПЦУ були такі нардепи: Олександр Аліксійчук, Соломія Бобровська, Павло Бакунець, Юлія Клименко, Микола Княжицький, Оксана Савчук, Сергій Рудик, Олег Синютка, Ростислав Тістик, Святослав Юраш, Ярослав Юрчишин. Крім того, на зустрічі був заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне