П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відкрив притулок для жертв домашнього насильства у Київській області

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 23 квітня відкрив у Київській області шелтер святої княгині Ольги – будинок для жінок, які зазнали домашнього насильства, та інших осіб, які стали жертвами такого виду протиправної діяльності.

    Про це пише “Гордон” з посиланням на сайт ПЦУ.

    Як йдеться у повідомленні, проєкт реалізувало управління соціального служіння та благодійництва ПЦУ “Елеос-Україна” спільно з партнерами і меценатами. Займався відкриттям шелтера заступник голови управління протоєрей Сергій Дмитрієв.

    “Домашнє насильство – це кричуще порушення Божої заповіді любові, принципів свободи й гідності людини. Домашнє насильство – це великий гріх і біда, які не повинні мати місця в житті, бо родина – це домашня Церква, а сім’я – це священний союз чоловіка і жінки, благословенний Богом для любові, де мають панувати взаємопідтримка й захист, а не знущання, наруга, поневолення однієї людини іншою”, – наголосив Предстоятель ПЦУ під час відкриття.

    Фото: пресслужба Київської митрополії ПЦУ

    “Гордон” нагадує, наприкінці минулого року генеральна прокурорка Украни Ірина Венедіктова заявила, що 2020 року у нашій державі зріс рівень домашнього насильства через безробіття, самоізоляцію та з інших причин. Вона закликала Україну і ООН прискорити ратифікацію Стамбульської конвенції.

    Найсвіжіше

    Популярне