П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ кажуть, що вони є «голосом народу» і що вони проти «постмайданного керівництва»

    У Московському патріархаті в Україні, вирішили розписатись за всіх українців і заявили, що Московський патріархат є «голосом народу». Там також негативно висловились з приводу чинної української влади, яку в РПЦвУ назвали «постмайданним керівництвом».

    Про це в інтерв’ю Православію.Ru сказав представник РПЦвУ у Верховній Раді України протоєрей Василь Русинка.

    «Однак післямайданна порошенківська влада показала, що для неї потрібна не Церква-партнер, а Церква-слуга. На жаль, і нинішня влада не виправдала очікувань народу, адже люди голосували не стільки за Зеленського, скільки проти Порошенка», – заявив протоєрей РПЦвУ Василь Русинка.

    Він зауважив, що у Верховній раді, нібито ігнорують законодавчі ініціативи від РПЦвУ. Хоча які могли бути законодавчі ініціативи, від тих хто «поза політикою».

    Русинка також незадоволений, що багато депутатів критикують Московський патріархат і висловлюються проти нього.

    Нагадаємо у Кремлі та у Московському патріархаті негативно оцінюють зустріч президента України Володимира Зеленського із Вселенським патріархатом та запрошення Його Всесвятості на 30-ту річницю незалежності Україні. Солідарні з ними і філія РПЦ в Україні.

    Водночас, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) та нардеп Вадим Новинським здійснили візит до Сербського патріарха Порфирія, де за гроші Росії будують величезний собор.

    На думку предстоятеля ПЦУ візит Варфоломія в Україну покаже, що це канонічна територія ПЦУ, а не РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне