П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Михаїл (Зінкевич) став членом Національної спілки журналістів України

    3 червня 2021 року у Кафедральному соборі Святої Трійці Православної церкви України в Луцьку молилися за усіх працівників засобів масової інформації напередодні Дня журналіста, який традиційно відзначається щороку 6 червня. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл (Зінкевич), інформує “T1.ua”.

    У повідомленні йдеться, що під час служби архієрея було прийнято до складу Національної спілки журналістів України. Таке рішення було прийняте з огляду на його багаторічну підтримку та сприяння діяльності місцевих видань та журналістів.

    Зокрема відомо, що Волинська єпархія ПЦУ щороку проводить конкурс із православної журналістики. Учасники змагаються в усіх жанрах журналістики серед професіоналів та аматорів, а до участі допускаються одноосібні та колективні доробки на різні теми, пов’язані з православ’ям, у тому числі й такі, що ніколи не були опубліковані.

    Сьогодні, 3 червня, митрополит Михаїл (Зінкевич) оголосив результати цьогорічного конкурсу, переможцем якого визнано головну редакторку газети “Твій вибір” Оксану Бубенщикову.

    Після цього, представники спілки журналістів вручили архієрею ПЦУ посвідчення і значок, пише “Конкурент”.

    “Всі ми знаємо, крім професійних, великі творчі здобутки митрополита Михаїла. І вчора первинна журналістська організація “Волинської газети” з особистої згоди і благословення владики прийняла його в члени Національної спілки журналістів України як блискучого оратора з такою трибунною публіцистикою, в якій ми сьогодні переконалися”, – підкреслив голова Волинської обласної організації НСЖУ Михайло Савчак.

    Членський значок за номером 18 383 владиці Михаїлу (Зінкевичу) вручив старійшина організації.

    Найсвіжіше

    Популярне