Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська греко-католицька церква провела день пам’яті патріарха Любомира Гузара

    31 травня 2017 року відійшов у вічність патріарх Любомир Гузар. Вшановуючи блаженнішого предстоятеля, духовенство та віряни Української греко-католицької церкви провели день пам’яті видатного релігійного діяча України.

    Зокрема, інформаційний ресурс УГКЦ повідомляє, що Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав Шевчук звершив 31 травня 2021 року Панахиду за упокій свого попередника на святій княжій горі у селі Крилосі перед чудотворною Галицькою іконою Божої Матері.

    Глава УГКЦ пояснив, що молитва за Блаженнішого Любомира в річницю його переставлення саме у селі Крилосі Івано-франківської області не є випадковістю.

    “Ми відбули Синод Єпископів у Зарваниці, який завершили молитвою на вервиці перед чудотворною іконою Зарваницької Богородиці. Вчора Божа Мати привела до своєї чудотворної ікони в Чернівцях. А сьогодні вона нас привела сюди, перед обличчя своєї чудотворної Галицької ікони, яка пам’ятає руку Блаженнішого Любомира”, – розповів предстоятель УГКЦ у слові наприкінці поминальної молитви.

    “Сьогодні Господь Бог по-особливому приймає нас і нашу молитву, яку ми підносимо за блаженнішого Любомира. Ми сьогодні молимося за нього, але й він на небесах молиться за нас”, – зазначив блаженніший Святослав Шевчук.

    У повідомленні йдеться, що село Крилос, або Древній Галич – не чуже місце для блаженнішого Любомира Гузара. Саме звідси виростає його прабатьківське коріння.

    “Хоча він завжди казав, що він львів’янин, бо народився у Львові і перші свої дитячі роки провів там, але він завжди відчував, що його коріння є тут. Він так дбав про княжий Галич. Він так пам’ятав, що Галич – це те місце, де спочиває його дідусь, і де по-особливому є заховане його прабатьківське коріння”, – розповів глава УГКЦ.

    Окрім цього, вшановували пам’ять Любомира Гузара і у Києві.

    “Бути Людиною – жити з Богом” – під таким гаслом у столичному Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбувся захід пам’яті патріарха Любомира. У програмі вечора лунало слово про спочилого предстоятеля УГКЦ, також була представлена культурна програма семінаристів із Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

    Найсвіжіше

    Популярне