П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священникам РПЦ можуть заборонити працювати блазнями та прокурорами

    Пленум Міжсоборної присутності Російської православної церкви ухвалив проєкт документу “Про світську трудову діяльність священнослужителів”, який обмежує перелік професій, якими можуть займатись представники духовенства РПЦ.

    Про це детально розповіла очільниця Правового управління Московської патріархії ігуменя Ксєнія (Чернега), пише “Взгляд”.

    Повідомляється, що для остаточного затвердження переліку “небажаних” професій для священнослужителів РПЦ, проєкт документу має затвердити Архієрейський собор РПЦ.

    “Документ встановлює ті сфери зайнятості, які неприйнятні для священнослужителів – наприклад, акторська діяльність або шоу-бізнес. Священник також не може працювати у світському суді або в прокуратурі, що вочевидь суперечить самій суті пастирської діяльності”, – зауважила ігуменя Ксєнія (Чернега).

    Вона також відзначила, що клір РПЦ не може заміщати посади державної чи муніципальної служби. При цьому, така заборона передбачена не лише згаданим документом, а й законодавством Російської Федерації. Саме Федеральний закон про державну службу забороняє особам, які беруть участь в управлінні релігійними чи іншими некомерційними організаціями, займати посади держслужби.

    У повідомленні також нагадують, пленарні засідання Міжсоборної присутності РПЦ відбулись з 26 по 28 травня цього року у храмі Христа Спасителя у Москві під керівництвом патріарха Кіріла (Гундяєва). Проведення Архієрейського собору РПЦ призначено на 15-18 листопада 2021 року.

    Найсвіжіше

    Популярне