Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Священний Синод ПЦУ привітав митрополита Епіфанія з Днем ангела

    Під час урочистої Літургії у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди дня пам’яті святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського, митрополит Вінницький і Барський Симеон від імені Священного Синоду привітав предстоятеля Православної Церкви України з Днем тезоіменитства.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Ваше Блаженство! Від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства, чернецтва та усіх вірян Православної Церкви України вітаю Вас з Днем тезоіменитства! Цей день, який іноді називають «пасхою душі», Ви відзначаєте у період, коли Церква продовжує святкувати Пасху Христову і повсюди звучать слова: «Христос воскрес! – Воістину воскрес!». Це – одночасно і радісне вітання, і проповідь нашої віри. З цими словами апостоли йшли у світ, проповідуючи про свого Господа і Учителя, який воскрес із мертвих і подолав смертю смерть! Саме ці слова, в які важко повірити розуму, проходили крізь душі і протягом тисячоліть будували з людських сердець Церкву Христову, до якої належать мільйони людей по всьому світу», – сказав митрополит Симеон.

    Він також зауважив, що з волі Божої в Україні сьогодні митрополит Епіфаній є першосвятителем Православної Церкви і її Архіпастирем.

    «На Вас лежить велика честь і разом з тим велика відповідальність за збереження і примноження дорученої Вам пастви. Останнє є вкрай важливим в наш час, який є часом становлення Помісної Української Православної Церкви. Тому, насамперед, бажаємо Вам, Ваше Блаженство, апостольської ревності, горіння духу, сили слова, мудрості і любові. Ми молимося, щоби Пастироначальник і Господь наш Ісус Христос ще більше примножив у Вас ці якості і допомагав Вам вести Вашу паству до спасіння», – додав митрополит Симеон у своєму вітанні.

    «По слову святителя Іоана Златоустого, молитва Церкви для пастиря – це як вітер для корабля, який надуває вітрила і робить його рух швидшим за стрілу. Ми віримо, що сьогодні разом із земною Церквою, за Вас перед Престолом Божим молиться і Ваш небесний покровитель святитель Епіфаній Кіпрський, який сам був борцем за Церкву і чистоту догматів Православної віри, людиною надзвичайно авторитетною як в духовних, так і в світських колах. У Вас, Ваше Блаженство, є чудовий взірець і великий святий покровитель, пам’ять якого ми сьогодні разом із Вами вшановуємо. Нехай же молитвами святителя Епіфанія Господь примножує Ваші чесноти, дарує Вам міцне здоров’я та довголіття і зберігає у мирі нашу Українську державу і Українську Церкву, від імені якої я проголошую Вам – нашому доброму пастирю і Предстоятелю: «Είς πολλά έτη, δέσποτα»!», – підсумував владика Симеон, вітаючи митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

    Нагадаємо, 25 травня свій день ангела святкує предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне