Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ привітали митрополита Епіфанія із Днем ангела

    25 травня свої іменини, по-церковному День тезоіменитства, святкує предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    «Вірні, духовенство та єпископат нашої Церкви сердечно вітають, бажаючи усіляких гараздів та засвідчуючи спільну повагу, братську любов і щиру вдячність за Ваше ревне служіння, дорогий Владико!», – йдеться на сторінці ПЦУ у Фейсбуці.

    «День Вашого небесного покровителя – святителя Епіфанія Кіпрського – не лише Ваше особисте свято, а й визначний день для усієї Української Православної Церкви. Знаємо з Писання, зокрема з книги Одкровення святого Іоана Богослова, що Сам Господь Ісус Христос наіменовує Предстоятелів «ангелами Церков». Адже вони не лише покликані Господом на особливе служіння, а й обрані для нього соборним голосом Церкви, провісниками й оборонцями якої й стають», – додали у ПЦУ.

    «Бог визначив Вас у молодому віці стати ангелом Української Церкви. У непростий час Ви були покликані до відповідального служіння, — зазначили в Українській Церкві. — Попри всі негаразди та випробування, з Божою допомогою, Ви зуміли зберегти єдність і цілісність нашої духовної родини, яку Ви під своїм проводом розбудовуєте та ведете шляхом правди, свободи й гідності. Ви успішно примножуєте добрі діла в цій великій справі, що була ввірена Вам, повсякчас виявляючи свою любов і лагідність, мудрість і розважливість, стійкість і наполегливість.

    «У перекладі з грецької Ваше ім’я означає «явлення». Ваш небесний покровитель є ревним захисником Христової Церкви, його життя – приклад самовідданого архіпастирського служіння. Він багато потрудився, щоби відстоювати істину, розбудовувати й утверджувати Христову Церкву. Тож, вшановуючи пам’ять святого, славне ім’я якого Ви носите, молитовно просимо, щоби Господь укріпив Ваші духовні й тілесні сили, дарував довголіття та благодатну допомогу в усіх добрих справах. «Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного» (Мф. 5: 16)», – підсумували в Православній Церкві України.

    Найсвіжіше

    Популярне