П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Через карантин ПЦУ не проводитиме Хресний хід на свято Хрещення Русі, – рішення Синоду

    Через карантинні обмеження Православна Церква України не проводитиме масових заходів і хресних ходів, які традиційно щороку відбуваються в день свята Хрещення Русі – 28 липня.

    Про це йдеться в заві Синоду ПЦУ, який відбувся 24 травня 2021 р. в Синодальній залі Митрополичого дому.

    «У зв’язку з карантинними обмеженнями Священний Синод ухвалив рішення провести відзначення 1033-ліття Хрещення Руси-України 27-28 липня 2021 р. в м. Києві та єпархіях без організації паломництва та традиційного Хресного ходу – у такий же спосіб, як воно відбулося минулого року», – повідомляє секретаріат Синоду ПЦУ.

    Також Синод схвалив модельний (типовий) Статут для монастирів ПЦУ і надав благословення на відкриття нових монастирів та на призначення керівників монастирів.

    Синод затвердив порядок надання благословення на постриження ченців і черниць у велику схиму (великий ангельський образ, найвищий з трьох ступенів чернечого подвигу) – таке благословення письмово надаватиме виключно Предстоятель на підставі рекомендацій правлячого архієрея, керівника монастиря та духівника тим особам, які не менше, як 20 років перебували у чернецтві.

    За поданням митрополита Вінницького і Барського Симеона, голови Синодальної комісії з канонізації святих, до складу комісії були включені єпископ Ужгородський і Карпатський Кирил, протоієрей Богдан Огульчанський та Євген Олександрович Нікольський.

    Найсвіжіше

    Популярне