П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністриня у справах ветеранів провідала матір, яка втратила на війні двох синів

    22 травня міністриня у справах ветеранів Юлія Лапутіна побувала у селі Хоминці Роменського району на Сумщині, де разом з керівництвом органів місцевої влади, капеланом ПЦУ, волонтерами зустрілася з матір’ю полеглих воїнів ЗСУ Світланою Дудкою. Її обидва сини Володимир та Юрій пішли захищати Україну на Схід і були вбиті російськими окупантами у 2014 році.

    Міністриня  у справах ветеранів поклала квіти до могил полеглих захисників України Юрія та Володимира Дудки, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

    «Важко знайти слова підтримки для матері, яка поховала двох синів, великих патріотів своєї країни. Вони не стояли осторонь, а першими пішли захищати українську землю і непревеликий жаль, загинули. Вони стали гордістю для своїх батьків, односельців і героями всієї країни», – сказала Юлія Лапутіна.

    Капелан 27-ої артилерійської бригади протоєрей Василь Бринчак вручив матері загиблих воїнів відзнаку Православної Церкви України «За жертовність і любов до України».

    «Поруч кожного з нас живуть родини загиблих захисників України, з вашими дітками навчаються сини і доньки, батьків яких забрала війна, ходять батьки, які навіки втратили свої ріднесеньких діточок. Підтримаймо їх, подякуймо ж їм за дітей, які захистили нас і продовжують бути янголоми-охоронцями України», – наголосила міністриня .

    Нагадаємо, міністриня у справах ветеранів Юлія Лапутіна відвідала Суми, де вшанувала полеглих захисників України.


    Юрій Дутка закінчив Хоминцівську ЗОШ, 1999 року здобув професію машиніста автомобільного крану. Пройшов строкову службу в Президентському полку. Після служби в армії працював у службі державної охорони, з 2001 року на Кременчуцькому сталеливарному заводі водієм.

    З початком військової агресії добровольцем прийшов до військкомату, підписав контракт. Служив у 93-й окремій механізованій бригаді.
    Загинув 29 серпня 2014 р. під час виходу з Іловайського котла.

    Володимир Дудка у березні 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив в 9-ій реактивній батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-го реактивного артилерійського полку Сухопутних військ Збройних Сил України.
    З літа 2014 року брав участь в АТО.

    3 вересня 2014 року біля селища Побєда Новоайдарського району Луганської області з території Російської Федерації був обстріляний з реактивної системи залпового вогню «Смерч». Кинувся допомагати товаришам, які були в зруйнованому бліндажі, але потрапив під новий обстріл, в результаті якого отримав поранення та опіки різних ступенів тяжкості, від яких помер 10 вересня 2014 року в Харківській міській клінічній лікарні швидкої і невідкладної допомоги імені професора О.І. Мещанінова.

    Найсвіжіше

    Популярне