Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр у справах ветеранів відвідала Суми, де вшанувала полеглих захисників України

    Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна 19 травня відвідала храм Святого апостола Андрія Первозваного у місті Суми де зустрілась із архієпископом Сумським і Охтирським Мефодієм. Владика звершив панахиду за загиблими воїнами ЗСУ у співслужінні капеланів Православної Церкви України.

    Про це повідомляє офіційний сайт Сумської єпархії ПЦУ та сайт Міністерства у справах ветеранів.

    «Вдячний Господу Богу, що у цей важкий час  для держави, гідні сини та доньки своєї країни стали на захист рідної землі та захистили її. Спілкуючись з воїнами не перестаю дивуватися їх силі духу і мужності. Ми маємо молитися за них і разом зміцнювати державу», – сказав Архієписком Сумської й Охтирської єпархії ПЦУ владика Мефодій.

    «У 2014 році народ України взяв на себе відповідальність. Відповідальність за майбутнє своєї країни. Ми всі були свідками  цього єднання і національного подвигу. Це унікальний феномен ментального єднання. Такого немає у світі, і ми не маємо це втратити» – наголосила Юлія Лапутіна.

    Також міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна поклала квіти до пам‘ятного знаку воїнам, що віддали своє життя за Україну і зустрілася з родинами полеглих захисників Сумщини.

    «Завдяки вашим синам–мужнім захисники України ми живемо у незалежній державі. Вони зробили неоціненний вклад в збереження країни. Стали прикладом мужності  для української молоді і вічними янголами-охоронцями України», – наголосила Юлія Лапутіна.

    Окрім цього у «Залі Пам’яті» Сумського обласного краєзнавчого музею Юлія Лапутіна зустрілась із представниками ветеранських організацій і вшанувала пам’ять полеглих українських героїв хвилиною мовчання.

    Міністерка також подякувала  колективу музею за  відтворення історії, любов до України, розуміння важливості збереження історичної правди  та  національної пам’яті та вручила подяки від Мінветеранів.

    «Це живий  музей, який щодня створюється спільними зусиллями небайдужих людей, які  серцем і душею вболівають за Україну», – сказала Юлія Лапутіна.

    Найсвіжіше

    Популярне