П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ставлення РПЦвУ до Бога, який є тільки з ними, є язичництвом – священник, який перейшов до ПЦУ

    Священник Євген Зотов, який нещодавно перейшов до Православної Церкви України розповів у інтерв’ю Духовному Фронту України, що поділ людей на канонічних і не канонічних є язичництвом, адже Святому Духові ніхто не може наказувати де перебувати.

    Священник каже, що після його переходу до ПЦУ, із РПЦвУ почали говорити про про благодать і канонічність – неканонічність. Нібито вони особисто знають, де і з ким, з якою Церквою перебуває Святий Дух.

    «Але ж сказав Христос Никодиму, що Дух Святий дихає там де хоче і коли він хоче і йому ніхто не може наказувати. Це особа Тройці Святої, це Господь Бог. Богу ніхто не може наказувати чи сказати, ось Господь сидить у мене в кишені. А у вашій кишені не сидить. Тобто для мене таке ставлення РПЦвУ до Бога є язичництвом. А я язичництво не сприймаю. Для мене Господь Бог це особистість, жива особистість і язичницькі культи мені чужі. Просто за моїм вихованням і баченням», – сказав отець Євген.

    Нагадаємо, кілька днів тому отець Євген Зотов приєднався до Православної Церкви України. Читайте його повне інтерв’ю, для Духовного Фронту України, де він розповідає про нелюдське ставлення керівництва РПЦвУ до священників.

    Найсвіжіше

    Популярне