Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Чи є там Христос? Чи є там любов і мир? – священник про керівництво РПЦвУ

    Священник Євгеній Зотов, який служить у селі Фарбоване Київської області і нещодавно перейшов до Православної Церкви України розповів “Духовному Фронту України”, що не впевнений у присутності Ісуса Христа поміж вищого керівництва Московського патріархату в Україні, бо вони поводяться не по людськи.

    У храмі, де направило РПЦвУ служити отця Євгена, не було нічого і навіть батареї колишній священник випиляв і продав. Церква осипалась, а жити не було де.

    Отець Євгеній кілька разів звертався по допомогу до благочинного РПЦвУ і особисто владики Антонія (Паканича), але все безрезультатно. Єрарх РПЦвУ Паканич навіть не зустрівся з ним.

    «Я вирішив, що це просто геноцид таких малих приходів. Багато священників просто кидають парафії, служать або раз в місяць, або ще якось, працюють в Києві хто ким», – розповів в інтерв’ю Духовному Фронту України священник Євгеній Зотов.

    Владика РПЦвУ навіть звинуватив у всьому його сім’ю і назвав причину всіх бід і переходу до ПЦУ — одруження.

    «Почувши фразу від владики (РПЦвУ, – ред.) Діонісія, про те, що “не треба було одружуватись і ці всі сімейні справи його не стосуються і що якби в мене не було б родини, то я б не пішов в ПЦУ”. Ну і я призадумався, чи варто довіряти таким людям? Чи є там Христос, чи є там любов і мир», – сказав отець Євгеній.

    Він зауважив, що Ісус Христос дає чіткі вказівки, як розпізнати його учнів, а саме по їхніх справах: чи вони добрі чи злі. «“По справам їхнім пізнаєте що ви мої”. Тобто не по довідці якійсь, а по справам», – підсумував священник ПЦУ.

    Нагадаємо, кілька днів тому отець Євген Зотов приєднався до Православної Церкви України. Читайте його повне інтерв’ю, для Духовного Фронту України.

    Найсвіжіше

    Популярне