Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ Епіфаній привітав вірянок із Днем жінок-мироносиць

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав вірянок із Днем жінок мироносиць.

    «Сердечно вітаю всіх вірянок та всю нашу Церкву з Днем святих жінок-мироносиць! Цього дня ми акцентуємо увагу на християнках, які завдяки щирій і діяльній вірі в Бога, самовідданій любові й міцності духу служать ближнім і змінюють світ на краще», – йдеться на сторінці митрополита Епіфанія у Фейсбуці.

    «У цей день, який є церковним жіночим святом, особисто та від повноти Православної Церкви України вітаю вас, дорогі сестри в Христі! Ви є сучасними посланницями миру й любові. Щодня ви піклуєтеся про своїх рідних і близьких серцю людей. Ви самовіддано здійснюєте своє служіння у храмах та монастирях, у медичних закладах поруч із хворими та біля кордонів нашої держави, захищаючи її незалежність. Де б ви не перебували і ким би не працювали, пам’ятайте, що ваші добрі діяння, які втілюються з християнською любов’ю, бачить Всевишній. Велика вам подяка за те, що, попри різні життєві труднощі, ви продовжуєте бути відданими примноженню добра. Нехай Господь дарує вам довголіття у радості, а приклад жінок-мироносиць надихає вас і надалі нести у світ любов та милосердя», – підсумовується у привітанні владики.

    Митрополит пояснив, що у третю неділю після Пасхи ми згадуємо святих жінок-мироносиць: Марію Магдалину, Марію Клеопову, Соломію, Іоанну, Марфу та Марію – сестер праведного Лазаря – й інших вірних Христових послідовниць. Вони до останнього моменту земного життя Сина Божого слідували за Ним та співпереживали Йому під час хресних страждань. Цих жінок називають мироносицями, бо вони прийшли до гробу Господнього з миром, тобто запашною олією, щоби за юдейським звичаєм намастити тіло померлого Ісуса Христа. Пізнього вечора суботи, як тільки завершився час спокою, вказаний законом Мойсеєвим, вони придбали все необхідне, щоби наступного дня знову послужити Спасителю. Саме любов до Господа спонукала їх зробити те, що в їхніх силах, аби її показати, засвідчити зокрема і такою справою.

    «Приклад жінок-мироносиць заохочує й надихає багатьох щиро, з любов’ю, самовіддано виявляти свою віру в Бога та творити добрі справи на благо ближньому. Для нас це є натхненна настанова – жити й діяти так само», – зауважив предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній назвав материнство Божим даром і високим покликання жінки. Також предстоятель ПЦУ відзначив прикордонників та дружин військових священників церковними медалями.

    Найсвіжіше

    Популярне