Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Материнство – Божий дар і високе покликання жінки

    Мати є прикладом безкорисливої любові. Вона – особлива людина в житті кожного з нас, вона невпинно і самовіддано турбується про дітей, дарує їм щастя, ласку, ніжність і тепло. Саме вона завжди зрозуміє, підтримає, пробачить, допоможе.

    Про це пише предстоятель Православної Церкви України на сторінці у Facebook з нагоди Дня Матері та привітав всіх жінок, які з гідністю підтримують і оберігають життя дітей, ввірене їм Господом, пише газета “День“.

    “Велика подяка вам, шановні матері, за те, що не боїтеся брати під опіку сиріт, не ділите дітей на «своїх» і «чужих», а безкорисливо огортаєте їх любов’ю. Низький уклін вам, дорогі й найрідніші, за те, що ви виховали відважних захисників і захисниць України, які щодня здійснюють ревне служіння на медичному й духовному фронтах, а також захищають незалежність нашої країни”, – написав Митрополит Епіфаній. 

    Предстоятель також нагадав, що щасливі діти виростають у дружній родині й під опікою щасливої матері. “Тож робімо все для того, щоби дарувати нашим матерям радість і турботу. Нехай Пресвята Богородиця – як заступниця, утішителька і молільниця – оберігає вас, а Господь благословляє своїми ласками і щедротами, а також дарує здоров’я і довголіття”, – додав Митрополит Епіфаній.

    У другу неділю після Пасхи та день пам’яті святого апостола Фоми, 9 травня 2021 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, повідомляє пресслужба ПЦУ. 

    Під час проповіді Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія в другу неділю після Пасхи також було згадано, що сьогодні в Україні відзначається День матері, хоча це відзначення є громадським, а не церковним. 

    Однак воно близьке нам, християнам, наголосив Епіфаній.

    “Заповідь шанувати матір – одна із головних заповідей Божих. У кожного з нас, як і у кожної людини, що народилася у цей світ, є матір. Життєві обставини бувають різні, але незалежно від них маємо в молитві згадувати, а особливо в цей день, своїх матерів – тих, хто дав нам життя, хто виховав і наставив у добрі. Нехай Господь щедро винагородить наших мам, бабусь, хресних матерів за їхні турботи, тепло і любов”, – сказав Предстоятель.

    Найсвіжіше

    Популярне