Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Релігійні настрої Байдена є щирими, а не на показ

    “Не існує конфлікту віри і науки”, – заявив архієпископ Америки Елпідофор щодо виміру, виявленого пандемією, у розмові з директором “Катімерині” Алексісом Папачеласом на Дельфійському економічному форумі.

    Відстоюючи цю точку зору, він зазначив, що “правильні розум і наука – це дар Божий людині, яка виділяє його з решти творінь. Віра може перевершити науку. Іноді Бог здатний скасувати закони природи, які він створив”, повідомляє Orthodox Times.

    Крім того, він пояснив, що його пропозиція щодо Святого Причастя під час пандемії включала використання великої кількості лжиць, окремо для кожного вірянина.

    Black lives matter

    Церква Америки була в авангарді в період Black lives matter. У зв’язку з цим архієпископ Елпідофор наголосив, що “голос протесту Церкви само собою зрозумілий. Зрештою, за те, що нас будуть судити, це життя, свобода, умови життя, демократія, здоров’я. Вони є в центрі інтересів Церкви”.

    Байден: Його релігійні почуття щирі – незабаром Вселенський патріарх Варфоломій прибуде до Сполучених Штатів

    “Президент Байден щиро поважає релігії. Його релігійні настрої є щирими, а не на показ”, – сказав архієпископ Америки, одночасно відкривши, що Вселенський патріарх Варфоломій незабаром відвідає Білий дім, наприкінці жовтня.

    “Туреччина перегляне своє рішення щодо собору Святої Софії”

    Архієпископ Елпідофоро закликав Туреччину переглянути своє рішення щодо собору Святої Софії. Він наголосив, що президент Туреччини Ердоган “використав неприйнятне право, як кажуть, завойовника. Ці практики належать до інших епох”.

    Найсвіжіше

    Популярне