П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ і військові ЗСУ вшанували усіх захисників України, що боролись за неї в різні часи

    В Одеському гарнізонному храмі у молебні на честь загиблих у різні часи захисників України, що відбувся 8 травня у День пам’яті та примирення, взяли участь командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Ігор Палагнюк, начальник військово-медичного клінічного центру Південного регіону полковник медичної служби Роман Кальчук й начальник Південного теруправління військової служби правопорядку ЗСУ полковник Сергій Трачук.

    Про це повідомляє пресслужба ОК Південь на своїй сторінці в Фейсбуці.

    Гарнізонний храм в Одесі, в якому пройшла молитва, є першим, що отримав статус гарнізонного у православній конфесії в Україні. Молебень очолив капелан Одеського гарнізону митрофорний протоєрей ПЦУ отець Василь (Вирозуб).

    Як зазначають військові, чимало наших земляків у різні часи боронили нашу землю й наші чесноти – волю й свободу від тих, хто прагнув нав’язати нам свої цінності – рабство, мову, культуру.

    Козаки Запорізької Січі, воїни УПА й нинішні військовослужбовці ЗСУ були і є для нас прикладом сили, міці та єдності українських захисників. Але не всім їм судилося повернутися до рідних домівок. Чимало свої голови поклали на полі бою. Але усі вони живі у нашій пам’яті.

    Війна досі продовжується і зараз ми згадуємо не тільки полеглих в роки Другої світової війни (1939-1945 рр.), але і тих хто загинув в роки боротьби проти радянських окупантів – воїнів УПА, а також захисників Незалежної України в російсько-українській війні (2014-дотепер).

    Найсвіжіше

    Популярне