П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Я не уявляю таке фото із московським агентом Онуфрієм, який очолює філіал ФСБ – політолог про зустріч Епіфанія з Блінкеном

    Політолог Віктор Таран прокоментував візит державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну. Він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що не уявляє спільного фото Онуфрія і Ентоні Блінкена.

    «Я не уявляю таке фото із московським агентом Онуфрієм, який очолює філіал ФСБ котрий називається Московська Православна Церква», – написав Таран.

    Спільне фото предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія і Ентоні Блінкена політолог назвав символічним і зауважив, що «Держсекретар і Митрополит Православної Церкви України вшановують пам’ять загиблих від російської агресії, обговорюючи протистояння в тому числі на духовному фронті».

    Крім того, за його словами, важливість ще і в тому «що американці прямо вказують – на Сході російська агресія».

    «… нагадаю мишебратська Церква (РПЦвУ, – ред.) була і лишається активним учасником війни на Сході. Зі слів Гіркіна в її храмах переховувались бойовики та зброя а ще що вони є ідеологами та агентам. російського світу, щоденно впливаючи ідеологічно на громадян. Ну не може Церква, центр якої в Москві, служити інтересам українського народу, – Не може Церква, центр якої розташований в країні-агресорі, в Москві, служити інтересам українського народу. Власне це все, що треба знати чому так важливо було здобути для Украіни Томос і створити власну помісну церкву (і я пишаюсь що свого часу долучився до її створення протягом 2017-2019 років). Саме тому так Росія та їх агенти в Україні та світі виступали і виступають проти її утворення не допомогло. Помісна ПЦУ з кожним днем набирає сили у такий важливий момент дипломатичних викликів ПЦУ стоїть поруч зі своїм народом ну і покажіть це фото тим хто каже, що релігія не відіграє у 21 столітті жодної ваги особливо американцям, які прямо кажуть, що релігія була і лишається одним із ключових факторів американської ідентичності та державотворення», – написав Віктор Таран.

    Він додав, що «християнська церква – була і лишається основою для їх Держави (США, – ред.) релігія була і лишається потужним інструментом у геополітичних протистоянь
    тому так важливо, що зараз в Україні своя незалежна церква, яку, незважаючи на тиск філіалу ФСБ РПЦ поступово набирає сили в країні та визнання у світі».

    Раніше Віктор Таран говорив, що візит Варфоломія засвідчить фіаско РПЦ у намаганні стати центром православ’я.

    Найсвіжіше

    Популярне