Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіянин підпалив храм, в якому служив священнослужитель-педофіл

    27-річний мешканець села Тегда (Бурятія) підпалив храм, в якому служив диякон, обвинувачений у педофілії, пише “Каспаров.ру”.

    Повідомлення про пожежу надійшло пізно ввечері 2 травня цього року. Вогонь пошкодив амвон церкви, а палія невдовзі затримала поліція.

    Зловмисник розповів правоохоронцям, що того дня він вживав спиртні напої, а вночі взяв з собою пальне і підпалив будівлю. Мотив свого вчинку він пояснити не зміг.

    В той же час, місцеве видання “АригУс” інформує, що раніше у вказаному храмі євангельської церкви служив 65-річний диякон, якого було затримано у квітні цього року за насильницькі дії сексуального характеру у відношенні дітей віком від 6 до 14 років.

    Клірик-педофіл вже дав покази щонайменше по семи епізодам протиправної діяльності у період з 2018 по 2021 рік. Повідомляється, що у сільській церкві була обладнана кімната з іграшками та телевізором, у якій диякон, користуючись безпомічним станом дітей, скоював у їхньому відношенні насильницькі дії проти статевої свободи і недоторканності.

    Злочин вдалось розкрити випадково завдяки перевірці заяви про шахрайство під час отримання дияконом кредиту. Вивчаючи вміст мобільного телефону священнослужителя, правоохоронці виявили фотографії, які відображали “злочинні захоплення” церковного діяча.

    Найсвіжіше

    Популярне