Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Організаторів антиурядової “хресної ходи” РПЦвУ у Запоріжжі отштрафували на 17 000 – Демсокира

    Управління превентивної діяльності Нацполіції в Запорізькій області оштрафувало організаторів антиурядової “хресної ходи”, на чолі якої був єрарх РПЦвУ в Запоріжжі Лука (Коваленко).

    Нагадаємо, у неділю, 21 березня, у низці міст України відбулись антиурядові мітинги. Попри те, що заходи називалися “хресними ходами”, до Бога вони мали віддалене відношення. Найяскравіше це проявилось у Запоріжжі, де виднілись не ікони, а політичні гасла, які натякали на хаос в Україні та гоніння на “канонічну церкву”.

    Митрополит РПЦвУ Лука у Запоріжжі

    “Тисячі людей без масок і дистанції ходять містом, паралельно в країні діє заборона на масові заходи, бо карантин, коронавірус, а місця в лікарнях не безкінечні. … Ми вирішили не лишати цю справу просто так і покарати організаторів цього вкрай небезпечного заходу”, – говориться в повідомленні партії.

    Нагадаємо, тоді глава Запорізької ОДА Олександр Старух зазначав, що правоохоронці проведуть перевірку і, якщо будуть виявлені порушення норм карантину, то організатори заходу будуть нести відповідальність.

    “Сьогодні ми отримали відповідь на наше звернення. Управління превентивної діяльності Нацполіції повідомило, що організаторів антикарантинного шабашу притягнено до відповідальності і покарано штрафом у розмірі 17 000 гривень”, – наголосили у Демсокирі.

    Найсвіжіше

    Популярне