Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Москві на день народження Гітлера підпалили синагогу

    Поки російські пропагандисти щосили волають про “фашизм в Україні”, ганебні злочини скоюються у столиці Російської Федерації. У Москві невідомі зловмисники вчинили підпал будівлі єврейської общини “Шамір”, нанесли на неї антисемітський напис та намалювали нацистську свастику.

    Про це інформує “Credo press”, посилаючись на заяву рабина Берла Цисина та пресслужбу Російського єврейського конгресу.

    Повідомляється, що напад відбувся в ніч проти 20 квітня – у день народження Адольфа Гітлера. Проте відомо про інцидент стало лиш тепер. В результаті злочинних дій, пожежа знищила частину ґанку. Матеріальні збитки становлять щонайменше 100 тисяч рублів.

    Рабин Берл Цисин повідомив, що російська поліція прийняла заяву про правопорушення, але про проведення слідчих дій інформація наразі відсутня.

    “Наші парафіяни бояться приходити до нас на свята і молитви, не почувають себе в наших стінах у безпеці”, – підкреслив він.

    Видання нагадує, що юдейська община “Шамір”, яка зазнала нападу, існує вже понад 30 років, і це другий напад на будівлю протягом останнього року. Попередній інцидент трапився 20 вересня 2020 року, коли зловмисник розгромив ґанок і службовий автомобіль. Зловмисника було невдовзі затримано, але, за словами рабина, покарання він не отримав і справа була закрита.

    Найсвіжіше

    Популярне