Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Щось явно пішло не за планом: Російський федеральний ядерний центр закуповує ікони та церковні дзвони

    “Російський федеральний ядерний центр – Всеросійський науково-дослідницький інститут експериментальної фізики” (РФЯЦ) планує здійснити закупівлю 30 ікон Серафима Саровського на мореному дубі, 30 панно з молитвою “Серафим Саровський” та 10 бронзових церковних дзвонів з зображенням Серафима Саровського та 50 бронзових статуеток святого.

    Як повідомляє “Credo press”, інформацію про оголошення відповідного тендеру відшукали журналісти “Открытых медиа”.

    При цьому, можна лише здогадуватись про причини, які спонукали керівництво наукової установи закупити предмети релігійного призначення.

    Можна припустити, що стан російської науки в галузі ядерної фізики перебуває у настільки жалюгідному стані, що в РФЯЦ не бачать іншого шляху її порятунку, як звернутись за допомогою до вищих сил.

    Проте, є й інша версія: російські фізики-ядерщики цілком імовірно могли прийти до висновку, що займатись наукою в Росії – справа абсолютно безперспективна, і вирішили перекваліфікуватись з науковців у “хранителів скрєп”, щоб хоч якось забезпечити собі більш-менш стабільний заробіток.

    На підтвердження саме другої версії зауважимо, що приклад перекваліфікації науковців у “скрєпоносців” в Російській Федерації успішно продемонстрував інший “гігант” – Державна корпорація з космічної діяльності “Роскосмос”.

    У “Роскосмосі” припинили покладати надії на власні неіснуючі наукові розробки, а тому спрямували власні зусилля на “бронювання” здобутків минулого. Як наслідок, 5 грудня 2020 року корпорація подала заявку на реєстрацію як товарного знаку фразу “Пєрвиє в космосє”. ЗМІ повідомляли, що фразою будуть маркуватись товари та послуги такі, як: ювелірні вироби, батути, одяг, рогатки, туалетний папір тощо.

    “Феєричний” успіх “Роскосмосу” міг підштовхнути керівництво РФЦЯ до думки про безперспективність науки в Росії та високий попит суспільства на скрєпи.

    При цьому складається враження, що в Російському федеральному ядерному центрі вже планують шикарне святкування перекваліфікації науковців у “скрєпоносців”. Підставою для такого припущення є те, що у загаданому вище тендері окремо зазначено намір придбати декантери для вина, підставки для закусок та набори для коньяку “Патриот”.

    Найсвіжіше

    Популярне