Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Роскосмос” перекваліфікувався з ракетобудування на патентування скрєп

    Так вже повелося в сучасній Російській Федерації, що після гіркого усвідомлення власної неспроможності дати хоч якусь адекватну відповідь науково-технічному прогресу розвинених держав, російський народ, і особливо влада, починають апелювати до “героїчного минулого” “великої Росії”.

    Така ж доля спіткала Державну корпорацію з космічної діяльності “Роскосмос”. Керівники корпорації, які і можновладці Кремля, вже не покладають надій на власні неіснуючі наукові розробки, а тому спрямували власні зусилля на “бронювання” здобутків минулого.

    Як повідомляють “Открытые медиа”, 5 грудня 2020 року “Роскосмос” подав заявку на реєстрацію як товарного знаку фразу “Пєрвиє в космосє”. Відповідний документ можна відшукати на сайті Федерального інституту промислової власності Російської Федерації.

    Повідомляється, що метою такої діяльності є захист від “недобросовісної конкуренції”, а самою фразою будуть маркуватись товари та послуги такі, як: ювелірні вироби, батути, одяг, рогатки, туалетний папір тощо.

    Очільник “Роскосмосу” Дмітрій Рогозін з рогаткою. Фото: stuki-druki.com

    Таким чином, у сонмі істинно російських скрєп з’явилось словосполучення “Первые в космосе”. В принципі, “Роскосмос” може піти далі і запатентувати фрази “деды летали” або “можем полететь”.

    А якщо ми ще й пригадаємо, як  російське космічне агентство змусило тремтіти NASA (Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США), запустивши лінію виробництва парфумів, одягу і алкоголю під товарним знаком “Поехали!”, то стає зрозуміло, що на цьому активна “скрєпоносна” діяльність “Роскосмосу” не припиниться.

    Найсвіжіше

    Популярне