П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ підтримав законопроєкт №4626 щодо військового капеланства

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній висловив підтримку законопроєкту №4626 щодо військового капеланства.

    Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

    «…хотів би засвідчити підтримку законопроєкту №4626 щодо військового капеланства, напрацьованого робочою групою з представників конфесій, військових та законодавців і зареєстрованого в парламенті…Бо хоча він не є абсолютно досконалим, проте вирішує значну частину проблем, які існують у цій сфері, зокрема щодо статусу і соціального захисту капеланів», – сказав митрополит Епіфаній.

    За його словами, такий законопроєкт особливо важливий в час Російської агресії.

    «В час, коли Росія явно вчергове продемонструвала агресивні прагнення щодо України, зібрала війська на наших кордонах для залякування, а можливо і для вторгнення – питання підтримання духовно-морального стану наших воїнів, праці з сім’ями військових та з ветеранами російсько-української війни стає особливо актуальним», – підкреслив предстоятель ПЦУ.

    Крім того він запевнив, що ПЦУ докладе всіх зусиль для того, щоби Страсний тиждень і Великдень Україна пройшла спокійно, з дотриманням необхідних норм з огляду на третю хвилю пандемії, але все одно – «в духовному піднесенні, з відчуттям особливого значення тих подій, які вшановують усі християни».

    Нагадаємо, раніше предстоятель ПЦУ обговорив з нардепами проєкт закону про Службу військового капеланства. Також гуманітарний комітет Ради рекомендував парламенту прийняти законопроект про військових капеланів. Рекомендував ВРУ прийняти зазначений закон і Комітет з нацбезпеки. 

    Найсвіжіше

    Популярне