Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Чехії затримали п’ятьох осіб, які під керівництвом ГРУ РФ вербували людей на війну проти України

    У ніч проти середи 21 квітня Національний центр проти організованої злочинності (NCOZ) Чеської Республіки провів масштабну спецоперацію, в результаті якої правоохоронцями затримано п’ять вербувальників бойовиків до складу терористичних організацій “Л/ДНР”.

    “The Insider” з посиланням на чеське видання “Aktuálně.cz” пише, що вказані особи здійснювали свою протиправну діяльність під контролем Головного розвідувального управління Генштабу Російської Федерації.

    Всіх затриманих обґрунтовано підозрюють в організації поїздок громадян Чехії в Україну для участі в бойових діях на боці терористичних організації “Л/ДНР” проти підрозділів Об’єднаних сил. Повідомляється, що у спецоперації взяли участь кілька сотень поліціянтів.

    За попередніми даними, кошти на організацію поїздок завербованих чехів надавали представники ГРУ з посольства Росії в Празі.

    Поряд з тим, фахівці NCOZ заперечують зв’язок між затриманими та звинуваченнями в організації вибуху співробітниками ГРУ складу боєприпасів у Врбетиці в 2014 році.

    Раніше МЗС Чехії заявив про видворення 18 російських дипломатів, який було звинувачено у співпраці з російськими спецслужбами. Представники чеського дипломатичного відомства ідентифікували російських дипломатів як співробітників ГРУ та Служби зовнішньої розвідки РФ.

    Окрім цього, “Духовний фронт” інформував раніше, що російські окупаційні війська та підконтрольні їм терористичні організації “Л/ДНР” з 20 квітня цього року посилили заходи вербування населення тимчасово окупованих Російською Федерацією територій Донецької та Луганської областей до армійських корпусів, які беруть участь в бойових діях проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне