Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Кураєв хоче перейти до Вселенського Патріархату, але боїться арешту у Росії за «шпигунство»

    Заборонений в служінні протодиякон РПЦ Андрєй Кураєв в інтерв’ю російському журналісту Антону Красовському заявив, що після позбавлення сану має намір перейти до Вселенського Патріархату, але поки не наважується, бо боїться опинитись за ґратами через звинувачення у шпигунстві як «іноземний агент».

    Про це повідомляє Релігійна правда.

    Заборонений в служіння протодиякон РПЦ Андрєй Кураєв заявив, що цілком реально розглядає перехід до Вселенського Патріархату, але поки не робить цього, оскільки не має на руках документа про позбавлення його сану.

    Кураєв впевнений, що його приймуть в юрисдикцію Константинополя, але поки не звертається на Фанар, оскільки не хоче порушувати протоколи, які є. У наступній фразі протодиякон заявив ще про один аргумент відсутності його звернення на Фанар – він боїться арешту.

    «Я не сумніваюся, що мене приймуть, але атмосфера в країні така, що коли я стаю кліриком Константинопольського патріархату мене оголошують іноземним агентом, а потім іноземним шпигуном», – говорить Кураєв.

    Кураєв зазначив, що це реальна загроза, і йому повідомили про неї його знайомі чекісти, додавши, що якщо його відлучать від Церкви, він точно піде у Константинополь.

    Найсвіжіше

    Популярне