Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Маразм дня: Фреска одного з храмів РПЦ зображає муки інтернет-залежних у пеклі

    Унікальною фрескою може пишатись Миколаївський Малицький монастир Тверської області Російської православної церкви – настінний розпис зображає катування та муки інтернет-залежних у пеклі: чорти тримають в лапах ноутбук та смартфони, у той час, як “грішники” заковані у кайдани і палають у вогні.

    Про це можна прочитати у матеріалі на порталі “Vlasti.net”.

    Повідомляється, що представники духовенства заявили, що поява зазначеного зображення є відповіддю на виклики сьогодення.

    “Часи змінюються, пристрасті змінюються. Нечисті духи не стоять на місці, і вони використовують винаходи людства у своїх цілях. Злі духи приймають нові рішення, як звести людину зі шляху істинного, і їм це вдається”, – розповіли в обителі.

    На додачу, одна з вірянок акцентувала увагу журналістів на тому, що фреску створив румунський іконописець Руслан Гебя, а відвідувачі храму реагують на зображення “грішників” із захватом.

    Зрештою, мусимо визнати, що ідея з фрескою є напрочуд вдалою і повинна вже давно бути реалізована в сучасній Росії, оскільки вона вирішує щонайменше дві актуальні задачі, які є важливими для російської влади.

    По-перше, замість того, щоб надавати реальну допомогу інтернет-залежним людям, набагато простіше оголосити такий вид залежності гріхом, нав’язавши суспільству черговий безглуздий страх.

    У розрізі вказаного нагадаємо, що інтернет-залежність визнано психічним розладом, що полягає в нав’язливому бажанні увійти в інтернет і хворобливою нездатністю вчасно відключитися від нього. Провідні держави світу, на кшталт США, Китаю та Великобританії, створюють спеціалізовані медичні заклади, де залежним надається кваліфікована допомога.

    Однак, в Росії, вочевидь, не сильно переймаються потребами залежних людей. А оголосивши інтернет-залежність гріхом, можна, без “зайвих” витрат на “якісь-там” медичні заклади, поставити галочку у графі “проблему вичерпано”.

    По-друге, додавши інтернет-залежність до переліку гріхів, РПЦ спонукає вірян до відмови від сучасних інтернет-технологій. А це, у свою чергу, лише посилить деградацію російської патріотично-православної спільноти, яка без потужного джерела інформації буде більш схильна вірити в ту пропаганду, яку транслюватимуть РПЦ та Кремль.

    У підсумку зауважимо, колосальний успіх фрески, що зображає муки інтернет-залежних у пеклі, може призвести до того, що аналогічні настінні розписи будуть з’являтись і в інших храмах РПЦ. Своєю чергою, патріотично-православне населення РФ категорично і остаточно відмовиться від використання смартфонів, ноутбуків, планшетів та інтернет-технологій, дедалі глибше заглиблюючись у середньовіччя, пітьму, мракобісся та маразм, перетворюючи Росію в ізольований від світу монумент відсталості та деградації.

    Найсвіжіше

    Популярне