Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл «розпиляв» багату Московську єпархію на частини. У відповідь митрополит Ювеналій пішов у відставку

    Очільник Російської православної Церкви Кіріл (Гундяєв) розділив на частини багату Московську обласну єпархію, якою керував шанований всередині Московського патріархату митрополит Ювеналій.

    Російську релігійні експерти зустріли таке рішення критикою.

    «Горе-патріарх не знайшов ні часу, ні такту, ні бажання, ні можливості обговорити розділ і розграбування підмосковної єпархії з найбільш шанованим єпископом своєї церкви, який 45 років віддав на її творення. Не вважав за потрібне уникнути того шоку і ганьби, який зараз відчувають усі без винятку церковні люди, які виросли в наївному переконанні, що на єрархічних вершинах панують порядки і відносини, відмінні від ленінградської бандитського підворіття», – йдеться у телеграм каналі Бояриня Морозова, передає Credo.press.

    «І дійсно, як багато хто говорить, тепер вже точно, що ніхто і ніщо не завадить патріарху Кірілу поводитися в Російській церкві як вовку в кошарі або як лисиці в курнику. І найсумніше видовище – це наші архієреї, які, напиндючившись, як безмозкі кури, забилися по кутах, і навіть не кудкудакають, думаючи, що, може, пронесе», – підсумували автори допису.

    Після розділення Московської єпархії митрополит Ювеналій подав у відставку за власним бажанням.

    Митрополит Православної церкви України Олександр (Драбинко) назвав таку відставку кінцем епохи і звернув увагу на підпис Ювеналія.

    «Судячи з усього, (особливо із підпису з «+» на опублікованому документі) митрополит Ювеналій собі ціну знає і маленьким хрестиком поставив остаточну крапку. Попри «негідного послушника», хрестик в підпису з етикету це знак старшинства підписанта над адресатом! Браво!», написав митрополит Олександр в Фейсбуці.

    Фото документу: ТГ канал Церквач

    Найсвіжіше

    Популярне