Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    На Волині служитель РПЦвУ скинув український прапор із могили борцям за волю України

    На Волині священник РПЦвУ зняв український прапор з символічної могили борців за України і почепив хоругву з написом російською «С намі Бог». Місцеві жителі обурені і не розуміють, чому жителі села й досі терплять таку антиукраїнську діяльність Московського патріархату.

    Про це повідомила місцева мешканка села Піддубці (Луцького району) Надія Гадзінська, пише видання «Волинь» з посиланням на фейсбук місцевої мешканки.

    «В нашому славному селі Піддубці, колисці патріотів і націоналістів, сталася дика і кричуща подія: священик Свято-Покровської церкви, який належить до МПЦ (Московського патріархату, – ред.) о. Миколай підняв руку на національний символ, державний прапор України!!! Що це???!!! Дикунство, зневага до жителів села, в якому він служить, чи це варварство, акт вандалізму і пропаганда «руского міра»?», – пише жителька села Піддубці Надія Гадзінська в якому стався інцидент.

    Вона обурена тим, що в Україні 7 років йде війна з РФ і водночас священники РПЦвУ чинять наругу над українською символікою.

    «…І ось, на 30 році незалежності України, на 7 році війни з Росією, коли ми оплакали два юних життя односельчан від нової московської навали, коли залишились їхні сім’ї у вічній скорботі – намальовується о. Миколай зі своїми вірними послідовниками і стягують біля могили прапор України, натомість чіпляють хоругву з російським!!!! підписом “С нами Бог”» – обурюється жінка.

    Вона закликала людей відкрити очі і побачити сутність РПЦвУ і що це «русский мір» в Українській Землі.

    «Люди добрі, відкрийте очі і уми! З цим лозунгом сьогодні московські попи благословляють російських солдат і їх смертоносну зброю, щоб сіяти розруху і смерть в нашій країні. Наскільки треба бути цинічним і підступним, щоб таке зробити???!!! Не ви, о. Миколай, насипали символічну могилу односельцям, не ви її доглядали, не ви встановлювали хрест на ній і не ви піднімали прапор України над юнаками, які прийняли смерть лише за те, що були УКРАЇНЦЯМИ. І не ваше право знімати стяг держави, замінюючи його московською облудою. Я щиро сподіваюсь, що наші односельчани, а ваші прихожани, з часом скинуть пелену з очей і усвідомлять, як їхніми руками ви будуєте «рускій мір» в українському селі», – підсумувала Надія Гадзінська.

    Фото: Волинь Пост. Могила борцям за волю України в селі Піддубці.

    У коментарях, зазначили, що це вже не перший випадок такої антиукраїнської діяльності даного священника моспатріархату.

    «Не вперше вищезгаданий священник здійснює, наругу над українським прапором, не вперше його поведінка викликає обурення. На очах чималої кількості людей дозволяв собі дебоширити в кафе “Білочка”, що в с.Гаразджа, привселюдно вживаючи нецензурну лексику. Не прийшов охрестити дітей В. Лазька, відмовився зробити заупокійну вечірню відправу по покійному В. Кротовичу. Брехав всій парафії про те що воював в Афганістані. Доки це триватиме? Питаю не його (він по-моєму хворий), а тих парафіян, що пробачають йому це все. То не є погано, що він біля символічної могили захисникам України почепив хоругву. Але те, що він зірвав прапор України – кощунство. Напис на хоругві був на мові господарів церкви МП:” С нами Бог”. Справді, Бог,є “с вами”. І з нами Бог також є. І з нами ще і Україна!Слава Україні!!!», – написав Ігор Вовчок.

    Скріншот із фейсбуку

    Це вже не перший випадок у селі. Аналогічний стався у 2016 році. Як розповіли мешканці села Піддубці місцевий настоятель церкви Московського патріархату назвав жовто-блакитний прапор ганчіркою, – повідомляє “Волинь Пост“.

    Найсвіжіше

    Популярне