Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл затвердив рішення церковного суду про заборону в служінні двох архієреїв РПЦ

    Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) затвердив рішення церковного суду про заборону в служінні двох єпископів Ігнатія (Тарасова) та Ігнатія (Бузіна), пише “Credo press”.

    Повідомляється, що минулого місяця обидва архієрея були визнані винними у вчиненні церковних правопорушень.

    Як відомо, 2015 року єпископ Ігнатій (Тарасов), відомий через прізвисько “Анаксіос” (Недостойний), став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, у результаті якого пасажирка його автомобіля отримала перелом хребта. Російські ЗМІ тоді інформували, що клірик не впорався з керуванням транспортним засобом, після чого дві доби переховувався від поліції.

    Своєю чергою єпископ Ігнатій (Бузін) давно був відомий через схильність до п’янства та нетрадиційної сексуальної орієнтації. Та терпець найвищого керівництва РПЦ увірвався після того, як була обнародувана фотографія єпископа в оголеному вигляді.

    Єпископ Ігнатій (Бузін) / Церквач

    Згідно патріаршого указу, єпископа Ігнатія (Тарасова) зобов’язано перебувати у Богоявленському монастирі міста Челябінськ, а єпископа Ігнатія (Бузіна) – в Свято-Троїцькому Павло-Обнорському монастирі Вологодської єпархії під наглядом правлячих архієреїв.

    Принагідно нагадаємо, колишній священник РПЦ Алєксандр Усатов, який втік з РФ до Нідерландів, розповів, що “система РПЦ дозволяє практикувати гомосексуальні зв’язки, не афішуючи їх за межами системи. Серед єпископату, духовенства та семінаристів попуярний вислів: “Можна все, головне – не виказати себе”. Іншими словами, твоя сексуальна поведінка нікого не цікавить, поки воно не стане відоме широкому загалу. Якщо ж про це стає відомо, твої колеги, які роками спокійно сприймали орієнтацію один одного, дружно підключаються до твого побиття, а церковний суд виносить найсуворіший вирок з опорою на древні канони”.

    У розрізі вказаного, не розкритим лишається питання: архієреїв було визнано винними через вчинення ними відповідних проступків, чи за те, що інформація про їхні “подвиги” стала відомим широкому загалу?

    Однак сподіватись, що в РПЦ щиро дадуть відповідь на поставлене питання – справа марна.

    Найсвіжіше

    Популярне