П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ на противагу Александрійській Церкві перезавантажує відносини з монофізитами

    РПЦвУ на противагу Александрійській православній церкві, яка визнала автокефалію Православної Церкви України, перезавантажує відносини із монофізитськими церквами, які вважаються єретичними.

    Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт РПЦвУ. 

    Делегація у складі єпископів, ігуменів та представників монастирів РПЦвУ зустрілася з патріархом Коптським Тавадросом ІІ, який через єресь монофізитства знаходиться поза євхаристичним спілкуванням з Православними Церквами світу, створюючи конкуренцію Александрійській Православній Церкві. Зустріч відбулася в коптській патріаршій резиденції в Каїрі.

    Візит до Єгипту представники РПЦвУ на чолі з намісником Святогірської лаври РПЦвУ Арсенієм (Яковенком) розпочали 21 березня.

    Голова делегації РПЦвУ митрополит Святогірський Арсеній, привітавши коптського патріарха, розповів про враження після відвідування єгипетських монастирів. «Ми з дитинства читали житія отців Єгипту. В ці дні ми своїми очима побачили місця їхніх подвигів. Відвідуючи монастирі Єгипту, один з наших співбратів сказав, що ми відчуваємо духовне перезавантаження, духовне оновлення. Ми цитуємо преподобного Макарія і преподобного Арсенія Великого. Ми з дитинства звикли шанувати Павла Фівейського і Антонія Великого».

    «Члени делегації висловлюють щиру вдячність за організацію паломницької поїздки до монастирів Єгипту», – резюмує сайт РПЦвУ.

    Фото: РПЦвУ

    Слід зазначити, що Коптська Церква Єгипту не входить до сім’ї Православних Церков світу і вважається ними такою, що відпала від православ’я через монофізитську єресь.  Моспатріархат розірвав єднання із Александрійською церквою через визнання ПЦУ і тепер все що їм залишається — це їздити в гості до монофізитів.

    Через такі поїздки агент ФСБ Алєксандр Вознєсєнський порадив відправити речника РПЦвУ Миколу Данилевича вчитись в семінарію.  «…відправте його вчитися до семінарії чи що … вибачте за емоції, але це ж дуже серйозне питання — він по суті тисячі людей зараз вводить в оману, що єретики є насправді цілком православними», — обурився захисник «канонічного православ’я» агент ФСБ Вознєсєнскій .

    Нагадаємо у листопаді 2019 року Александрійський патріархат визнав автокефалію ПЦУ. Після цього РПЦ заявила що розриває євхаристійне єднання із цією церквою. Нещодавно РПЦ знову почала погрожувати Александрійському патріарху і дали йому «шанс відмовитись» від ПЦУ. Раніше РПЦ також погрожувала Александрійському патріархату через визнання ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне