Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Костромська єпархія РПЦ “відмовилась від відмови” від права на будівлю перинатального центру, на який зазіхала ще з 2015 року

    “Духовний фронт” вже інформував про скандал, яким обернулась ситуація навколо перинатального центру у місті Кострома. Костромська єпархія РПЦ у 2015 році звернулась до міської адміністрації з проханням передати їй вказану будівлю на підставі того, що до 1917 року тут було розташоване духовне училище.

    Заява РПЦ викликала неабиякий резонанс серед мешканців міста, на бік яких став ряд місцевих ЗМІ. З плином часу скандал не вщухав, і у березні 2021 році стало відомо, що Костромська єпархія РПЦ звернулась до адміністрації з новим проханням, а саме – відкликати її заяву від 2015 року про передачу у її володіння будівлі перинатального центру.

    Однак, місцеві мешканці не довго святкували перемогу над непомірними апетитами духовенства.

    Як пише “Regnum”, пройшло менше місяця з моменту відкликання заяви РПЦ як Костромська єпархія знову зажадала отримати у власність вказану будівлю. Відповідна заява значиться у реєстрі регіонального департаменту майнових та земельних відносин.

    Прессекретар Костромської єпархії РПЦ єрей Сєргєй Віхарєв так прокоментував “відмову від відмови” від прав на будівлю: “Прохання про відкликання заяви про передачу будівлі була подана через бюрократичні моменти. Від прав на майно єпархія не відмовляється”, – повідомив він.

    Принагідно нагадаємо, вказану будівлю було побудовано у 1894 році в класичному архітектурному стилі з елементами еклектики. З 1925 року у ній перебувала міська лікарня, а зараз – перинатальний центр міста Кострома. Російська православна церква має правові претензії на володіння будівлею через те, що з в ній з 1894 по 1925 роки розташовувалось духовне училище.

    Найсвіжіше

    Популярне