Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ обурені через протести росіян проти воєнно-патріотичного клубу під егідою Самарської єпархії

    Як повідомляв “Духовний фронт”, у російській Самарі розгорівся скандал. Тамтешні мешканці збирають підписи за петицію проти забудови ботанічного саду міста, де Російська православна церква розпочала побудову дитячого єпархіального освітнього центру, у якому дітей планують навчати “скрєпам”, російському патріотизму, рукопашному бою.

    “Ви все готові в асфальт закатати. Чи скажуть вам дякую нащадки? Мало гнилушок (аварійних будівель – ред.) руйнується у центрі? Аварійне житло не чіпають, а природоохоронну територію скорочуєте? Що це як не шкідництво?”, – скаржаться громадяни.

    Рядом с Ботаническим садом возводят детский центр от РПЦ
    Фото: КП Самара

    Звісно ж, у Самарській єпархії не вбачають власної провини у тому, що РПЦ поталанило отримати у користування чималу ділянку природоохоронної території. Про реакцію духовенства пише “ТК Терра”.

    “У місті Самара планується будівництво нового дитячого освітнього центру, куди силами Самарської єпархії будуть залучені кваліфіковані викладачі, здатні забезпечити роботу з підростаючим поколінням в руслі патріотичного виховання. Але, як завжди, як ядовиті гриби виростають хейтери, щоб роздути скандал навколо доброї справи”, – зауважили священнослужителі РПЦ і висловили сподівання, що їм дозволять добудувати і відкрити вказаний освітній центр.

    Чим завершиться протистояння РПЦ з громадою, яка виступає проти того, щоб територію ботсаду забудували для викладання там дітям “середньовічних великоімперських скрєп” у поєднанні з рукопашним боєм, наразі ніхто не прогнозує.

    Найсвіжіше

    Популярне