Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Мав борги перед єпархією: Друг священника РПЦ розповів причини його суїциду

    Іван Кузнєц, який називає себе близьким другом настоятеля храму св. Димитрія Донського в Ростові-на-Дону протоєрея Андрєя Немикіна, який вчинила суїцид 31 березня – 1 квітня, заявив, що клірик РПЦ МП наклав на себе руки через зубожіння та борги перед єпархією.

    Про це повідомляє Credo.press

    Раніше в прес-службі Донської митрополії РПЦ МП заявили, що Немикін хворів на рак і брав сильні болезаспокійливі препарати. У своїй передсмертній записці протоєрей пояснив, що більше не міг терпіти біль.

    За словами Ивана Кузнєца, раку у Немикіна не було, він хворів на діабет. Кузнєц розповів на своїй сторінці у «ВКонтактє», що Немикін повинен був платити єпархіальний внесок 90 тисяч рублів щомісячно, але зібрати потрібну суму в  маленькому храмі він не міг. У грудні, за словами Кузнєца, Немикін взяв кредит на виплату зарплати співробітникам храму.

    «Так, у баті були і особисті проблеми, але всі вони брали початок із багаторічної бідності, незважаючи на те, що протоієрей Андрій Немикін був керівником єпархіального відділу по роботі зі збройними силами та правоохоронними органами, викладачем Донський духовної семінарії, духовним наставником Внутрішніх військ ПФО (Південного федерального округу РФ)» , – написав Коваль.

    У РПЦ МП поки ніяк не відреагували на заяву Коваля.

    О. Андрей Немикін в різні роки був парохом РПЦ МП в Кам’янсько-Шахтинську, Новочеркаську і в станиці Грушевській. Під час відряджень до Чечні Немикін отримав контузію.

    Найсвіжіше

    Популярне