П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Син священника «УПЦ КП» поширює наративи російської пропаганди

    1 квітня в рамках ефіру ток-шоу «Прожектор» на 7 каналі (Одеса) депутат ОПЗЖ і син священника ліквідованого «УПЦ КП» Роман Сеник висловлював завуальовані, але тим не менше, очевидні наративи російської пропаганди, призначені для надання психологічного впливу на телеглядачів.

    Низка «експертів» в студії йому в цьому сприяли і надавали підтримку, оскільки є афілійованими ОПЗЖ особами.

    Зокрема, Роман Сеник поширював російський наратив про те, що в Україні немає професійної армії, а солдат строковиків відправляють як «живе м’ясо» на забій відразу на фронт.

    «Коли для молодої людини постає питання йти в армію чи бути уклоністом, то вона в першу чергу думає не про свій громадянський обов’язок, а що ця війна, яка в нашій державі відбувається, має політичний відтінок», – сказав Сеник

    Він також підтримує ідею проведення «референдуму» в Україні про те, чи варто взагалі воювати. Син священника «Київського патріархату» впевнений, що українцям набагато комфортніше бігти від війни (наприклад, до Польщі) ніж захищати свою батьківщину і що в громадян України повинна бути офіційна і легальна можливість відкупитися від служби в армії.

    «Давайте проведемо Референдум і задамо українцям питання: “Ви хочите воювати, або ви не хочете воювати?”. Якщо ні, то давайте створимо контрактну армію», – пропонує депутат ОПЗЖ.

    У дусі роспропаганди Сеник заявив, що українська армія слабка, а держава – це жебрачка, яка не здатна створити професійну, контрактну армію.

    Він також переконував слухачів у тому, що жодної загрози з боку Росії для України немає і це все політичні ігри нинішньої влади, а саме населення України заполітизоване.

    У цьому Романа Сеника підтримували, Ігор Назаренко, директор дослідного інституту досліджень демократії (фінансування якого здійснюється через сірі схеми партією ОПЗЖ) і Володимир Кіров, так званий правозахисник і піар-технолог «Партії Шарія».

    Варто зазначити, що Роман Сеник є депутатом ОПЗЖ і сином священника Віталія Сеника, який в Одесі намагається захопити приміщення собору ПЦУ. Саме із священником ліквідованого Київського патріархату Віталієм Сеником розпочала свою співпрацю Неоніла Ткаченко, яка потім стала «головною юристкою УПЦ КП».

    Як бачимо, проросійські сили разом із ліквідованим «Київським патріархатом» продовжують свою деструктивну і підривну діяльність стосовно України.

    Найсвіжіше

    Популярне