Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У московському храмі РПЦ через медичну маску побились священник та парафіянин

    У столиці Російської Федерації Москві відбувся незвичний інцидент. У храмі Святого воїна Фьодора Ушакова Російської православної церкви, що в Південному Бутово, відбулась бійка між священником та парафіянином, пише “Говоріт Москва”.

    Повідомляється, що чоловікові, який завітав до храму, настоятель ігумен Даміан (Залєтов) запропонував надягти медичну маску. Між відвідувачем храму і священнослужителем розпочався конфлікт, який швидко переріс у бійку.

    Офіційна РПЦ поки ніяк не коментує інцидент. Зокрема, заступник глави Синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе заявив, що Моспатріархія перевіряє інформацію і з’ясовує обставини справи.

    Поки посадові особи РПЦ вивчають інформацію про конфлікт, причини його виникнення цілком можна зрозуміти.

    Велика кількість священнослужителів РПЦ у 2020-2021 роках опинилась на вістрі руху ковіддисидентів. Серед них можна згадати і, тоді ще не відлученого від церкви схиігумена Сєргія Романова, і, тоді ще живого, протоєрея Дмітрія Смірнова. Всі вони, якщо і не заперечували коронавірус, то говорили про його виняткову користь та про неможливість підхопити небезпечну хворобу під час відвідання храмів.

    Вірянин, який протягом тривалого часу перебував під “бомбардуванням” нісенітниці, яка лунала з вуст окремих проповідників, імовірно пережив когнітивний диссонанс після того, як почув прохання одягти маску від священника. Тож агресію парафіянина у храмі РПЦ зрозуміти можна.

    Поза тим “переможця” боксерського поєдинку ЗМІ не називають. Втім відомо, що поліцію та швидку допомогу на місце пригоди викликав саме ігумен Даміан (Залєтов). Відтак можна припустити, що або вірянин вчасно втік з храму, або ж відбулось те, що роспатріоти називають “торжеством православ’я”.

    Найсвіжіше

    Популярне